9780224101646
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L'autrice de cet ouvrage, Georgina Hayden partage ses recettes familiales chypriotes, un mélange entre les saveurs de la Méditerranée et celles du Moyen Orient.
L'ouvrage est divisé en 8 chapitres : Breakfast : The panayiotou halloumi and mint bundt (halloumopita) ou apple and olive oil breakfast cake ; Meze : mama's tzatziki aka talattouri ou honey roasted anari with figs (anari sto fourno me sika) ; Vegetables, grains and pulses : pumpkin, bulgur wheat and raisin pie (Kolokythopita) ou roasted cauliflower in sweet tomato sauce (kounoupidi yiahni) ; Fish : fish keftedes in mustard and dill ou seafood and saffron pilafi (pilafi risi me thalassina) ; Meat, chicken, cinnamon and sweet tomato orzo (kotopoulo kritharaki) ou pork in red wine, coriander and mushrooms (afelia) ; Sides : spice-roasted squash with dries cherries and tahinis ou slow-cooked broad beans and peas in oil (koukia kai pizeli lathera) ; Baking and sweets : orange, yoghurt and filo cake (portokalopita) ou apricot, pine nut and kataifi pie ; Drinks : homemade rose syrup (triantafyllo) ou brandy sour.
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Date de disponibilité:
Nombre de page : | 304 |
Parution : | AVRIL 2019 |
Auteur(s) : | Georgina HAYDEN |
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